Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς, για την «επιτυχία» της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Απόλυτα δικαιολογημένα είναι τα εύσημα που απέσπασε η ηγεσία της ΝΔ από το ΔΝΤ, μετά την τελευταία επιστολή του Α. Σαμαρά στους επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ). 
Αντίστοιχη άλλωστε ήταν η υποδοχή της και από τους άλλους αποδέκτες, όπως και από την ντόπια πλουτοκρατία, το γενικό συμφέρον της οποίας υπηρετεί η στρατηγική της ΝΔ. 
Με την επιστολή στους συμμάχους και δανειστές, ο πρόεδρος της ΝΔ εγκατέλειψε οριστικά τη δημαγωγία περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και δεσμεύτηκε για τη μέχρι κεραίας εφαρμογή των μνημονίων.

Τα λαϊκά στρώματα, που είχαν ψηφίσει τη ΝΔ, μπορούν πλέον να διακρίνουν πιο καθαρά το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής που εφαρμόζει και το ρόλο της ως παραδοσιακού πυλώνα της πλουτοκρατίας. 
Να την εγκαταλείψουν οριστικά, όπως και το ΠΑΣΟΚ. 
Η ηγεσία της ΝΔ κορόιδευε το λαό παριστάνοντας τον πολέμιο του μνημονίου, ενώ την ίδια στιγμή ήταν συστρατευμένη στην υλοποίηση του συνόλου των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. 
Πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με τα παραμύθια περί «επαναδιαπραγμάτευσης» των όρων του μνημονίου, εφαρμογής «άλλου μείγματος πολιτικής» και άλλα παρόμοια.
Δεσμεύεται επίσης ότι οι όποιες αλλαγές - «τροποποιήσεις» τις ονομάζει - προτείνει στην εφαρμοζόμενη πολιτική, θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο για «να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος» και θα κινούνται «αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το πρόγραμμα». 
Η αλήθεια είναι ότι «το μείγμα πολιτικής» που πρότεινε κινούνταν αυστηρά εντός του πλαισίου του μνημονίου. 
Οι μόνοι όροι που ζητούσε να επαναδιαπραγματευτεί αφορούσαν την παροχή περισσότερης ρευστότητας στους επιχειρηματικούς ομίλους, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για κέρδη και μερίσματα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Γι' αυτό διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της για την «επιτυχία» της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ καθόλου δεν επιμένει σε εκλογές στις 19 Φλεβάρη, όπως είχαν συμφωνήσει με το ΠΑΣΟΚ. 
Ετσι και αλλιώς η ηγεσία της ΝΔ, την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζει και μετά τις εκλογές, αν έχει το πάνω χέρι στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου