Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ... Εγκαταλείψατε πλοίο.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα με ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, δηλώσεις για κυβέρνηση Εθνικής; Σωτηρίας καθώς αμφισβήτηση του πρωθυπουργού από στελέχη του ΠαΣοΚ.
Την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μετά την εξαγγελία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ζητούν έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.


Μιλένα Αποστολάκη
«… εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το Σύνταγμα το Έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της χώρας Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν.Για το λόγο αυτό δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.»
ΠΗΓΗ

Βάσω Παπανδρέου
«Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία. Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με ορίζοντα διασφάλισης του πακέτου που αποφασίστηκε στις 27.10.11 και στη συνέχεια να προχωρήσουμε άμεσα σε διενέργεια εκλογών.»
Εύα Καϊλή
«Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ. Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.»
ΠΗΓΗ

Χαρά Κεφαλίδου
«Προτείνω συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, με κοινοβουλευτικά και μη μέλη, με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου που θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, και ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας. Ο στόχος μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας οφείλει να είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας, η σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, και τελικά η διενέργεια εκλογών μόλις επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου