Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

ΜΕΡΚΕΛ και ΣΑΡΚΟΖΙ
ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΕΥΡΩΗΓΕΤΕΣ


Στον προκλητικό εκβιασμό κατά του λαού με το δημοψήφισμα μπήκε και ολόκληρος ο ευρωενωσιακός μηχανισμός, το αποκρουστικό πρόσωπο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, μια γροθιά με τα ελληνικά αστικά κόμματα για το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων.

Τον έναν εκβιασμό θα τον διαδέχεται ένας μεγαλύτερος και πιο ωμός.      
Ο Γ. Παπανδρέου στη μακρά και επείγουσα μίνι σύσκεψη χθες στις Κάνες σφυροκοπήθηκε ανελέητα από το γαλλογερμανικό άξονα όσο και από την Κριστίν Λαγκάρντ...

...και αυτό φάνηκε καθαρά στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, στις οποίες απλώς επανέλαβε τις δηλώσεις Μέρκελ - Σαρκοζί, που είχαν τελειώσει λίγο πριν.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, από κοινού με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε., Μπαρόζο, Ρόμπαϊ και Γιουνκέρ, κατέστησαν σαφές με όλους τους αυστηρούς τρόπους στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι εφόσον επιμένει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, αναστέλλεται η καταβολή της 6ης δόσης του δανείου της τρόικας μέχρις ότου η Ελλάδα κυρώσει το σύνολο των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου της συνόδου κορυφής για την Ελλάδα.Απαιτούν τη διενέργεια του ελληνικού δημοψηφίσματος, αν αυτό γίνει, το ταχύτερο δυνατόν, ορίζοντας καταρχήν την ημερομηνία της 5ης Δεκεμβρίου και εκ των προτέρων τη θετική έκβαση του δημοψηφίσματος, υπέρ του ευρώ και την ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων επ' αυτού.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίστηκαν πεπεισμένοι ότι το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου θα αφορά την παραμονή ή όχι της Ελλάδας μέσα στο ευρώ, κάτι που δεν είχε διευκρινίσει ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την απόφασή του για το δημοψήφισμα.
Στις δηλώσεις τους τις πρώτες πρωινές ώρες, όχι μόνον η κ. Α. Μέρκελ, αλλά για πρώτη φορά ο πρόεδρος Σαρκοζί εκφράστηκαν με απόλυτη αυστηρότητα απέναντι στον κ. Παπανδρέου και την Ελλάδα, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, αλλά τελικώς και από τους Ελληνες πολίτες να σεβαστούν απολύτως τις αποφάσεις της ευρωζώνης και της Ε.Ε. και κυρίως να τις υλοποιήσουν.
Διαφορετικά άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα αναζητήσει την τύχη της εκτός ζώνης του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου