Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΚΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΤΗ 2η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΦΩΤΟ 20 10 2011 (VIDEO)



















































































Χωρίς σφυγμούς και αναπνοή διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτζαρίδης, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.
Ο θάνατος του 53χρονου δεν επήλθε ως αποτέλεσμα χτυπημάτων ή κακώσεων, αλλά εξαιτίας του ότι ο διαδηλωτής αισθάνθηκε δυσφορία από τη ρίψη χημικών στο Σύνταγμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ζάππειο. Εκεί έφτασε στις 16:23 μηχανή του ΕΚΑΒ - η οποία σημειωτέον είχε δεχτεί κλήση απο την αστυνομία για το περιστατικό - αλλά λόγω της βαρύτητας του περιστατικού κλήθηκε στη συνέχεια ασθενοφόρο. Το όχημα παρέλαβε τον 53χρονο σε κρίσιμη κατάσταση στις 16:40 και τον μετέφερε άμεσα στον «Ευαγγελισμό».
Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.  
Αντίστοιχη σε όγκο και παλμό με τη χθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, ήταν και η σημερινή κινητοποίηση, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Από νωρίς το πρωί η Βουλή βρισκόταν περικυκλωμένη από ένα μεγάλο πλήθος που κάθε άλλο παρά πτοήθηκε από τα χθεσινά επεισόδια και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι μεταξύ διαδηλωτών, με πάνω από 70 άτομα να τραυματίζονται, ενώ τέσσερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Επίθεση ομάδων αναρχικών με πέτρες και μολότοφ κατά της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και η επέμβαση των ΜΑΤ μετέτρεψαν την πλ. Συντάγματος σε πεδίο μάχης.
Η αστυνομία έκανε και πάλι εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ.
Εκατοντάδες διαδηλωτές κατάφεραν να επιστρέψουν και πάλι έξω από τη Βουλή, ενώ μικροεπεισόδια σημειώνονται κατά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου